Online marketing op Facebook

Online marketing op Facebook wordt steeds interessanter. Facebook meldt in hun kwartaalcijfers dat de 1,55 miljard leden minstens een keer per maand actief zijn. Ze tellen ruim een miljard gebruikers per dag! Een goed media om te gebruiken voor online marketing.

Verkoop je een product of wil je een dienst aan de man brengen, dan kun je dat dus gerust doen op Facebook. Je vindt daar consumenten en ook voor business to business is dit interessant. Zo zit de zakelijk directeur van de NOS ook gewoon op Facebook en vele andere bedrijfsbestuurders met hem.

Je kunt je online marketing actie dus heel specifiek richten op een bepaalde doelgroep. Doordat Facebook beschikt over de leeftijd, woonplaats, en interesses van een persoon, kun je ook nog eens goed meten wat wel en wat niet werkt voor een bepaalde doelgroep.

Uit de kwartaalomzet blijkt dat meer mensen Facebook Ads weten te vinden. Facebook hun omzet steeg met 41% naar 4,1 miljard euro ten opzichte van 2,9 miljard euro een jaar eerder. Als je kijkt naar de kosten die je zelf moet uitgeven dan vallen deze enorm mee. Voor een euro bereik je tussen de 300-500 mensen, afhankelijk van de doelgroep die je instelt. Wil je dat je online marketing actie ook echt zin heeft, zorg dan voor uitlokkende teksten met een leuke afbeelding erbij. Door like & deel acties krijg je een slechte EdgeRank.

Als online marketing bedrijf helpen we bedrijven bij het maken van keuzes op social media. We doen dit voor lokale bedrijven en voor grotere bedrijven. Lokale bedrijven zoals een tassenwinkel, een fietsenwinkel en een aantal restaurants. Grotere bedrijven zoals de meest bekendste nationale vacaturebank en een landelijk incassobureau. Ongeacht de omvang van een bedrijf is het voeren en bijhouden van online marketing erg belangrijk. Is het niet om je product of dienst te verkopen, dan wel om geïnteresseerden op de hoogte te houden met als uitgangspunt branding en community management.

Benieuwd naar hoe we jou, jouw bedrijf of het bedrijf waarvoor je werkzaam bent een online marketing boost kunnen geven? Bel ons dan op of stuur een mail. We geven geheel vrijblijvend advies dat geldt voor jouw situatie.