Snelle sites vaker getoond op Facebook

Facebook kondigt aan om binnenkort de mobiele app te updaten waardoor websites die snel laden vaker getoond worden in het nieuwsoverzicht.

Verbetering gebruikerservaring

Dat de laadsnelheid van een website belangrijk is voor de gebruikerservaring is al langere tijd bekend. Vanuit de frustratie van Facebook gebruikers die op een link klikken die uitkomt bij een traag ladende website komt Facebook binnenkort met een nieuwe update. In de komende maanden zal het nieuwsoverzicht aangepakt worden waardoor mobiele Facebook gebruikers meer verhalen zullen zien van websites die snel laden en minder verhalen van websites die veel tijd kosten om te laden. Hierdoor houden Facebook gebruikers meer tijd over om voor hun relevante verhalen te lezen.

Wat betekent dit voor jouw website?

Facebook geeft aan dat de update geleidelijk uitgevoerd zal worden over de komende maanden. Ze verwachten dat de meeste pagina’s geen significant verschil zullen zien in hun aanwezigheid op het nieuwsoverzicht. Wel melden ze dat pagina’s die traag zijn een daling in het aantal bezoekers via referral kunnen zien.

Hoe kun je de laadsnelheid van jouw website verbeteren?

Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan de laadsnelheid van jouw website. Als eerste is het handig om jou website te analyseren met behulp van PageSpeed Insights van Google. Na het invullen van jou domeinnaam krijg je een aantal mogelijke optimalisaties te zien die de laadsnelheid van jouw website kunnen verbeteren. Een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Zorg dat de code van jouw website clean is door zo veel mogelijk te bundelen.
  • Zorg dat de bestandsgrootte van afbeeldingen niet te hoog is door ze te comprimeren.
  • Maak gebruik van caching. 
  • Zorg voor een goede server om jouw website op te draaien.

Hulp nodig met het verbeteren van jouw website?

Heb je hulp nodig met het verbeteren van de laadsnelheid van jou website of ben je toe aan een nieuwe website? Neem dan gerust contact met ons op via info@stukjedesign.nl of telefonisch op het nummer 058 2011 997.