Autisme Netwerk Groningen

Hoe vind ik mijn weg in de wereld van autisme?

Autisme Netwerk Groningen

Autisme is een stoornis die tegenwoordig steeds vaker in de spotlight staat. Denk hierbij aan één van de vele TV programma’s als: “Het Is Hier Autistisch” van Filemon Wesselink. Uit onderzoek blijkt dat ruim 1% van de Nederlanders een vorm van autisme heeft.

Over autisme is al veel informatie te vinden en er is veel mogelijk op het gebied van ondersteuning en zorg. Echter, er is soms zoveel informatie dat je het spoor verliest. Vanuit de organisatie Autisme Netwerk Groningen zijn wij gevraagd om een website te bouwen. Voorwaarde is dat die alle benodigde informatie geeft over autisme, de mogelijkheden voor ondersteuning en de zorg in de provincie Groningen zonder dat het overzicht verloren wordt.

Na het eerste gesprek hebben wij ons verder verdiept in het onderwerp en hebben wij de onderdelen die op de website moesten komen uitgeschreven. Hierna zijn wij bezig gegaan met het ontwerp.

Autisme Netwerk Groningen

We zijn erg blij met hoe de website is geworden met de nieuwe indeling.

Ons doel was een gebruiksvriendelijke website voor zorgpartners, familie en mensen met autisme zelf. Dit zonder dat de website teveel afleiding geeft en storende prikkels bevat.

Door middel van rustige kleuren, een overzichtelijke indeling en stroomschema’s hebben wij een gebruiksvriendelijk website neergezet. Daarbij hebben wij veel samengewerkt met Autisme Netwerk Groningen, hun specialisten en mensen met autisme zelf. Het eindresultaat is een goed doordachte website die mensen die te maken hebben met autisme de nodige ondersteuning biedt. 

Wij zijn heel tevreden met het eindresultaat en hopen met de website positief bij te dragen aan de levens van mensen die te maken hebben met autisme. Tot slot willen wij Autisme Netwerk Groningen bedanken voor de zeer prettige samenwerking.