Mata Hari

Het Fries Museum opende de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit!

Mata Hari

Het is al 100 jaar geleden sinds de tragische dood van Mata Hari. Op 14 oktober 2017 opende in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit! Om scholieren op een leuke manier kennis te laten maken met Mata Hari zijn wij druk bezig geweest met het bouwen van een webapplicatie.

Begin september zijn wij bij het Fries Museum op bezoek geweest om het idee voor een webapplicatie die zich richt op scholieren te bespreken. Tijdens de bespreking kregen wij een goed beeld van de wensen en werden wij enthousiast van het idee om scholieren op een unieke manier te betrekken bij de Mata Hari-tentoonstelling.

Na het gesprek hebben wij het één en ander uitgewerkt waardoor de opdrachtomschrijving en de werkwijze goed op elkaar werden afgestemd. Daarbij kregen wij de vrijheid om zelf ook nog na te denken over leuke spellen die wij in de webapplicatie konden inbouwen.

"Een belangrijke factor voor het succes van dit project was een goede planning om het project binnen korte tijd af te ronden."

Mata Hari

Studenten ontdekken de geheimen van Mata Hari op speelse wijze via deze geweldige online leermethode.

Wij hebben een structuur opgezet die het mogelijk maakt om onbeperkt aantal levels aan te maken binnen de website. Per level kan er gekozen worden voor een overzichtspagina, een pagina met tekst, foto’s en/of video of een pagina met een spel. Er zijn drie spellen:

  1. Een stelling of opdracht die scholieren aan het denken zetten
  2. Een sleepspel waarbij de scholier bijvoorbeeld de rangorde op goede volgorde dient te zetten
  3. Een schuifpuzzel

Door die laatste liep het project bijna uit, we hebben hem gelukkig een keer kunnen oplossen :).

Wij zijn zeer blij met het eindresultaat en hebben met veel plezier gewerkt aan het bouwen van de verschillende elementen. Wij hopen dat scholieren net zoveel plezier beleven aan de spellen als dat wij deden tijdens het testen.