PHPhulp

Nederlandstalige PHP webcommunity

PHPhulp

PHPhulp is Nederlands actiefste PHP webcommunity. PHP is een scripttaal die in 1994 ontwikkeld is en waarmee dynamische pagina's zijn te creëren. Je kunt hierbij denken aan een webshop; zodra de producten in de winkelwagen worden geplaatst en er wordt afgerekend, wordt er mede door PHP gezorgd dat dit proces goed verloopt.

Sinds 2002 zorgt PHPhulp ervoor dat PHP webdevelopers bij elkaar komen. Op de website zijn artikelen te lezen over een diversiteit aan onderwerpen waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde webapplicaties opbouwt. Daarnaast zijn deze vaak ook te vinden als kant-en-klare PHP scripts die gratis zijn te downloaden. Al deze content wordt toegevoegd door de community zelf.

PHPhulp

Het systeem van PHPhulp werkt erg fijn, alle functies zijn binnen handbereik en we kunnen er gemakkelijk mee uit de voeten.

Wanneer iemand zelf bezig is een webapplicatie te ontwikkelen, kan diegene hulp vragen via het forum. Daar zijn andere leden aanwezig die graag hun kennis delen en bereid zijn mensen met vragen te helpen. Op die manier ontstaan er interacties die anderen weer kunnen vinden via de zoekmachines zodra zij eenzelfde vraag hebben. Naast dit toont PHPhulp ook literatuur met recensies over PHP boeken en wordt er met regelmaat nieuws geplaatst.

PHPhulp is een project van Stukje Design zelf. Door deze website blijven we dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen wat betreft development en ook zeker wat betreft beveiliging.